Het team

Juf Nadie (leerkracht groep 1,2)
Vijf dagen in de week mag ik genieten van het werken met de kinderen van groep 1 en 2. Het krijgen van een band met kinderen die stuk voor stuk anders zijn maakt het werken in het onderwijs voor mij zeer uitdagend. Het is voor mij van belang dat kinderen een positief zelfbeeld ontwikkelen en voelen dat ze er mogen zijn. Als leerkracht hoop ik ze te leren omgaan met succes en falen en dat ze wilskracht ontwikkelen om door te gaan, ook als dingen moeilijk zijn of anders gaan dan gedacht.
Ik heb bewust gekozen voor het werken met jonge kinderen, omdat ik het bijzonder vind hoe ze onbevangen en vol enthousiasme de wereld om hen heen ontdekken. Ik geniet er van om ze te begeleiden en te ondersteunen bij het spelenderwijs leren, want spelen is leren. Iedere dag is er volop beweging, afwisseling en avontuur!

Juf Jannie (leekracht groep 3,4)
Vanaf augustus 2013 werk ik met veel plezier als leerkracht aan deze mooie school. Ik vind het belangrijk dat kinderen naast thuis een veilige plek op school vinden, een plek waar ze zichzelf mogen en kunnen zijn. Waar ze rust vinden om hun eigen gaven en talenten te ontwikkelen.
Met de ondersteuning van Jeanet geven we vol passie vorm en inhoud aan deze doelen.

Juf Jeanet (onderwijsassistent groep 1-5)
Sinds augustus 2013 werk ik als onderwijsassistent op de Ster. Drie dagen in de week s'morgens bij juf Nadie, Juf Jannie en juf Iris.
Op maandag-,dinsdag- en donderdagmiddag ontferm ik me over de kleuters.
Voor mij is het heel belangrijk dat elk kind het fijn vindt om naar school te gaan en dat ze kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.Daarom ben ik blij met het aandeel wat ik mag leveren op de Ster. Het enthousiaste van de kinderen, de fijne collega's en natuurlijk de mooie speelomgeving, maken elke dag weer dat ik met plezier naar school ga.

Juf Iris (leerkracht groep 5,6)
Voor mij is het genieten om voor de klas te staan. Vijf dagen in de week mag ik met mijn groep werken, leren en plezier hebben.
Een band opbouwen met mijn groep vind ik erg fijn, bij te dragen aan een goede sfeer en samen te genieten van de leuke dingen. Graag help ik de kinderen om verder te kunnen in hun ontwikkeling en zo steeds zelfstandigere kinderen te worden. Elk kind is verschillend en dit maakt het onderwijs extra uitdagend.
Als leerkracht vind ik het belangrijk dat we samen hard werken en daarnaast ook tijd en ruimte nemen voor even wat ontspanning. Samen met de kinderen mag ik ook genieten van onze ontzettend mooie natuurtuin. Een tuin waarin de kinderen vrij kunnen spelen en waarin ook ontzettend veel te leren valt.

Juf Onna (leerkracht groep 7,8)
Op maandag, dinsdag en woensdag geef ik les aan groep 7/8. Op de vrijdag geef ik les aan groep 5/6. Ik vind het erg leuk om in de bovenbouw les te geven. Ik vind het belangrijk dat de kinderen op onze school zich veilig voelen en dat ze met plezier naar school gaan. Dat je elkaar gedurende het jaar steeds beter mag leren kennen en dat het vertrouwen mag groeien. Als leerkracht vind ik het ook belangrijk dat we samen hard werken en dat we samen veel mogen leren. Ik geniet ervan als ik nieuwe lesstof mag uitleggen, kennis mag overdragen, als ik een kind zie groeien. De blik in zijn/haar ogen als het iets nieuws ontdekt of de glimlach als hij/zij iets begrijpt wat hij/zij eerst best lastig vond. Ik daag de kinderen graag uit een stapje verder te gaan en het beste uit zichzelf te halen.

Juf Rieneke (leerkracht groep 7,8)
Op de donderdag en de vrijdag sta ik voor de groepen 7 en 8. Een leeftijdscategorie die me erg aanspreekt en waar ik erg van geniet.
Naast de leeftijd die me aanspreekt zijn er ook dingen in het onderwijs zelf die mijn werk uitdagend maken en ervoor zorgen dat geen dag gelijk is. De sociale vaardigheden leren en leren begrijpen, de creativiteit die je in de lessen kwijt kunt, de leerstof uitdagend maken voor verschillende leerniveaus, het proces naar zelfstandig en oplossingsgericht werken, de zorgvraag van kinderen leren begrijpen, dat alles maakt dat ik geniet van mijn werk.

Juf Marijke (directeur)
Sinds augustus 2012 ben ik directeur van CBS de Ster. Een prachtige christelijke school waar Natuurlijk Schitterend Onderwijs wordt gegeven.
Vanuit onze christelijke levenswijze is er een liefdevol hart voor iedereen.
We hebben een geweldige natuurspeelplaats waar de leerlingen de natuur ontmoeten en samen ontdekken en leren. Mijn taak als schoolleider zie ik als verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen van een professionele lerende organisatie.
Ik vind het belangrijk dat de leerlingen zich veilig voelen en optimale kansen krijgen aangeboden tot leren en ontwikkelen. Graag ga ik met ouders in gesprek om samen te kijken wat we u en uw kinderen te bieden hebben.